LEGRIA HF M32

Canon je proširio seriju novim modelom, kompaktnom i jednostavnom Full HD kamerom s proširenom flash memorijom.

Novi je model namijenjen korisnicima kojima je potrebna vrhunska kvaliteta slike, a njegovim se predstavljanjem broj modela u seriji LEGRIA HF M povećao na četiri. Nova kamera videoentuzijastima koji žele snimati što dulje nudi 64 GB interne flash memorije i podršku za SDXC memorijske kartice.

LEGRIA HF M32 odlikuje se istim vrhunskim Canonovim tehnologijama kao i ostali modeli u seriji LEGRIA HF M, uključujući iznimno intuitivan dodirni LCD zaslon koji korisnicima nudi dodatnu kontrolu nad sadržajem. Nova je kamera savršena za korisnike koji žele iznimnu kvalitetu videozapisa, a omogućuje pohranu još veće količine HD videozapisa jer ima dovoljno kapaciteta za snimanje čak 24 sata[i] materijala[ii]. To je prvi model u seriji LEGRIA koji podržava SDXC memorijske kartice te tako omogućuje dulje snimanje uz maksimalni kapacitet od čak dva terabajta.

Napredne značajke, napredne performanse

LEGRIA HF M32 nudi Full HD CMOS senzor od 3,3 megapiksela, napredno zumiranje od 18x, Canonov HD videoobjektiv i tehnologiju obrade DIGIC DV III. Napredna tehnologija prepoznavanja lica prepoznaje do 35 lica u kadru te jamči da će lica vaših prijatelja i obitelji uvijek biti dobro fokusirana i dobro eksponirana – moguće je čak ručno odabrati jedno lice te pratiti tu osobu dok se kreće. Canonova tehnologija trenutnog automatskog fokusiranja nudi brzo i precizno fokusiranje nužno za HD.

Uz superrasponski optički stabilizator slike, HF M32 nudi i dva dodatna načina stabilizacije namijenjena zahtjevnim uvjetima snimanja. Dinamični optički stabilizator slike smanjuje potresanje kamere pri hodu i kretanju, naročito pri snimanju širokokutnih kadrova. Pri maksimalnom je uvećanju jednim pritiskom na gumb moguće aktivirati način rada pojačanog optičkog stabilizatora slike, čime se osjetno poboljšava stabilnost slike pri fokusiranju udaljenih objekata.

Dodirnite zaslon, dodirnite objekt snimanja

LEGRIA HF M32 odlikuje se 2,7-inčnim dodirnim LCD zaslonom s upravljanjem gestama, zahvaljujući kojem nudi trenutnu kontrolu i nenadmašnu jednostavnost korištenja. Definiranje postavki kamere iznimno je jednostavno, a dodirni fokus, dodirna ekspozicija i dodirno praćenje omogućuju promjenu fokusa, odabir razine ekspozicije i praćenje objekata u pokretu jednostavnim dodirivanjem zaslona. Klizne zaslonske kontrole korisnicima omogućuju precizne prilagodbe zuma, otvora blende i ekspozicije, a sve to jednostavnije no ikad.
Prikaz s 3D listanjem – pretraživanje i reprodukcija za samo nekoliko sekundi

LCD zaslon i tijekom reprodukcije nudi brojne prednosti. Moguće je jednostavno gledati filmove prelistavanjem stranica i dodirivanjem minijature radi reprodukcije, a atraktivni prikaz s 3D listanjem pojednostavljuje pronalaženje videozapisa i u najvećim bibliotekama. Značajka prikaza s 3D listanjem grupira snimke prema danu i satu snimanja. Korisnici se mogu pomicati lijevo i desno da bi pronašli dan snimanja, a zatim gore i dolje po minijaturama da bi pronašli sat. Pronalaženje željene snimke još nikad nije bilo tako jednostavno.

Dojmljive filmske montaže sada dostupnije no ikad

Serija LEGRIA poznata je po jednostavnosti korištenja, a LEGRIA HF M32 u tome nije iznimka. Integrirana tehnologija Smart Auto omogućuje snimanje vrhunskih videozapisa bez obzira na uvjete snimanja. Pametna tehnologija prepoznavanja prizora automatski postavlja kameru u skladu s jednim od 31 unaprijed definiranog skupa postavki snimanja.

Canonov jedinstveni način rada Video Snapshot nudi snimanje jednim dodirom koje omogućuje snimanje isječaka u trajanju od dvije, četiri ili osam sekundi. Isječke je čak moguće i kopirati iz prethodno snimljenih materijala, čime se korisnicima omogućuje stvaranje kraćih prizora iz duljih videozapisa. Te je isječke zatim moguće kombinirati u svojevrstan popis za reprodukciju videozapisa te ih reproducirati kao filmsku montažu s pozadinskom glazbom. Glazbu je moguće dodati prijenosom audiozapisa u memoriju kamere ili reprodukcijom putem kamere pomoću MP3 reproduktora. Ako žele, korisnici mogu izvesti čitav popis za reprodukciju, uključujući glazbu, kao jedinstven SD film te ga prenijeti na internet ili snimiti na disk.

Jednostavna razmjena sadržaja

LEGRIA HF M32 nudi jednostavan način razmjene sadržaja putem interneta. Ugrađeni alat za pretvorbu iz HD-a u SD i značajka Easy Web Upload omogućuju iznimno jednostavan prijenos videoisječaka na YouTube™. Priložena programska oprema PIXELA ImageMixerTM automatski pronalazi sadržaj te omogućuje prijavu, prijenos sadržaja i njegovo označavanje u jednom koraku. Moguće je i pohraniti podatke o pojedinačnim korisničkim računima za kasniju upotrebu.
Zahvaljujući podršci za funkcije Eye-Fi Connected, na bežičnim je pristupnim točkama konvertirane SD videoisječke moguće prenositi na YouTube™ (ili druga podržana web-mjesta) izravno iz kamere, bez potrebe za računalom[iii].

Dvojna flash memorija

Uz 64 GB ugrađene flash memorije, dostupan je i utor za memorijske kartice kompatibilan sa SDHC karticama te SDXC karticama nove generacije. Maksimalan kapacitet SDXC kartica iznosi 2 TB, što znači da one nude dodatnu pohranu za sate i sate Full HD videosadržaja. Značajka prijenosa snimanja dopuna je dvojne flash memorije koja omogućuje automatski prijenos snimanja na memorijsku karticu kada se interna memorija napuni, pa vam se neće dogoditi da ne snimite kraj nekog uzbudljivog događaja.

Dodatna oprema iz serije LEGRIA

Novi model LEGRIA HF M32 kompatibilan je s Canonovom dodatnom opremom iz serije LEGRIA, uključujući adaptere za objektive, uređaje za osvjetljenje pri snimanju videozapisa i novo Canonovo podvodno kućište WP-V2, koje omogućuje snimanje pod vodom do dubine od četrdeset metara. Integrirani napredni miniterminal za dodatke podržava i novi Canonov mikrofon SM-V1 5.1ch s podrškom za surround zvuk.

Glavne značajke modela LEGRIA HF M32

· 64 GB dvojne flash memorije, podrška za SDXC i prijenos snimanja
· jednostavno snimanje HD videozapisa
· 6,8-centimetarski (2,7-inčni) dodirni LCD zaslon
· način rada Video Snapshot
· Canonov sustav za HD kamere od 3,3 MP
· dinamični i pojačani optički stabilizator slike
· jednostavna razmjena sadržaja
· funkcija Pre REC, kinematografski način rada od 25p
· vrhunski zvuk
· kreativne mogućnosti

[i] Odnosi se na način snimanja LP.
[ii] Odjedanput je moguće snimiti najviše dvanaest sati materijala bez prekida.
[iii] Nije zajamčeno da će ovaj proizvod podržavati funkcije Eye-Fi kartica (uključujući bežični prijenos). Ako naiđete na problem s Eye-Fi karticom, obratite se proizvođaču kartice. Imajte na umu da je u mnogim zemljama i regijama potrebno odobrenje za korištenje Eye-Fi kartica. Korištenje kartica bez odobrenja nije dopušteno. Ako niste sigurni je li dopušteno koristiti karticu na određenom području, obratite se proizvođaču kartice.

Kategorija: 
Video

Objavljeno: 26.07.2010.