Olympus E-510 osvojio EISA nagradu

Nagrada je u kategoriji “European Consumer Camera 2007-2008”

Dobitnom kombinacijom najmodernije tehnologije, izvanredne kvalitete slika i savršenim ergonomskim oblikom, Olympus E-510 osigurao je dobivanje EISA nagrade u kategoriji “European Consumer Camera 2007-2008”. Inovativni D-SLR fotoaparat, temeljen na Four Thirds standardu, posjeduje Live View funkciju za optimalno kadriranje kompozicija, a također raspolaže i ugrađenim stabilizatorom slike za oštre snimke, neovisno o korištenom objektivu. Kao i svi fotoaparati impresivnog Olympus E-sustava, profesionalno dizajniran E-510 rezolucije 10.0 megapiksela posjeduje jedinstveni Supersonic Wave filtar za potpunu zaštitu od prašine na senzoru prilikom mijenjanja objektiva.

Komentirajući svoju odluku, žiri EISA udruge iznosi: “ Olympus E-510 je digitalni SLR fotoaparat s izvrsnom kvalitetom slike i nekim jasnim prednostima u odnosu na konkurentske modele na tržištu.” Upravljanje fotoaparatom je također navedeno kao dobitna karakteristika: “Fotoaparat je kompaktan i lagan te istovremeno ugodan za držanje.” Naravno, inovativne tehnologije ugrađene u E-510 nisu izmakle pozornosti EISA-e. „Sustav protiv prašine i sustav stabilizacije slike ovog fotoaparata velika su prednost za ambiciozne fotografe” tvrde iz EISA-e.

EISA (Europska udruga za sliku i zvuk) se sastoji od oko 50 prominentnih časopisa iz područja zvuka, video zapisa, kućnog kina, mobilne elektronike i fotografije iz 20 europskih zemalja. Svake godine ona nagrađuje najbolji novi proizvod priznavajući time njegove karakteristike, kvalitetu i opći dojam na korisnika.

Kategorija: 
Foto Uređaji

Objavljeno: 22.08.2007.