µ 770 SW osvojio TIPA

Olympus µ 770 SW osvojio TIPA nagradu za najinovativniji dizajn

Olympus µ 770 SW je fotoaparat u potpunosti drugačiji od drugih: otporan na udarce, vodu, padove i smrzavanje. TIPA je upravo njemu dodijelila nagradu za najinovativniji dizajn u Europi za 2007. godinu. Svake godine TIPA nagrađuje najinovativnije proizvode i tehnoslogije s područja fotografije u različitim kategorijama. Udruženje trenutno ima 30 publikacija u 12 Europskih zemalja.

Modelom µ 770 SW Olympus je koncept «čvrtstih i izdržljivih» fotoaparata pomaknuo korak dalje i preuzeo vodeću ulogu uz izraze odobrenja. TIPA je s lakoćom pronašla argumente za obrazloženje odluke o dodjeljivanju nagrade za najinovativniji dizajn u Europi za 2007. godinu ističući ''uspješnu kombinaciju izržljivog tijela i elegantnog dizajna”. No metalno tijelo nije samo « kozmetika » što dokazuju činjenice da podnosi teret do 100 kg, s njime možete roniti do dubine 10 m, preživjeti će pad s visine 1,5 m, a slike će snimati i kod temperature od -10°C. Žiri je nastavio svoje pohvale riječima: „ Svojim stilskim dizajnom i odličnim izgledom, µ 770 odlično se snalazi kako u dizajnerskoj torbici, tako i u ruksaku fotografa. Osim stilskog dizajna i izdržljivosti, posjeduje odlične performanse : 3x optički zoom objektiv (ekvivalent 38-114 mm), 7.1 megapikselni senzor i Olympusovu izvrsnu BrightCapture tehnologiju koja omogućava snimanje oštrih, visokokvalitetnih slika i u slabim svjetlosnim uvjetima.“

Michael Handa, izvršni direktor Olympusa Europa je komentirao: Veselimo se nagradi. Ona je potvrda ispravnosti našeg pristupa – ponuditi fotoaparat koji je dovoljno čvrst da se može nositi sa svim zahtjevima dinamičnog života. Izdržljivo tijelo i stilski dizajn zajedno sa odličnim performansama garantiraju visoku kvalitetu slika. Sigurni smo da će uz pomoć TIPA nagrade još veći broj ljudi biti upoznat s prednostima ovog iznimnog fotoaparata.

Kategorija: 
Foto Uređaji

Objavljeno: 15.05.2007.