H&M Conscious Exclusive

Održivija moda puna holivudskog glamura

Ovoga proljeća u H&M stiže holivudski glamur s kolekcijom Conscious Exclusive – odjećom za izlaske izrađenom od održivijih materijala. Kolekcija se sastoji od odjeće i modnih dodataka za žene i muškarce, a dio je H&M-ovog rada na konceptu Conscious kako bi ponudio održiviju modu. Materijali koji se upotrebljavaju u kolekciji uključuju organski pamuk, reciklirani poliester, reciklirani poliamid i tencel. Kolekcija Conscious Exclusive bit će raspoloživa u 140 prodavaonica širom svijeta od 4. travnja 2013.

H&M Conscious Exclusive

“Sviđa mi se što ova kolekcija odiše glamurom i stilom, a izrađena je od  održivijih materijala. Nama je u H&M-u prirodno razmišljati o održivosti i postaviti je u središte našega rada”, kaže Ann-Sofie Johansson, H&M-ova šefica za dizajn.

Stari Hollywood oživjet će s kolekcijom Conscious Exclusive, odjećom za izlaske koja je savršena za slavljenje dolaska proljeća. Bogata detaljima i elokventnog dizajna, kolekcija je puna dramatičnih haljina i čistih krojeva za žene, dok za muškarce predlaže rock and roll stil za crveni tepih. Prljavo ružičasta duga haljina elegantna je sprijeda i dramatična s leđa koja su potpuno otkrivena, a izrađena je od 100% recikliranog poliestera. Trodijelno odijelo dobilo je dašak ženstvenosti strukiranim prslukom i hlačama s visokim strukom sa zatvaračima na zglobovima, a posve je napravljena od mješavine organskoga pamuka.

H&M Conscious Exclusive

Toliko je mogućnosti živjeti holivudskim životom. Prljavo bijeli lepršavi kimono u boemskom stilu dočarava ugasli glamur, posebice s hlačama koje se spuštaju sve do poda, dok kombinezonu izrezana leđa daju dojam modernosti; odmjerena bijela haljina svojim prozirnim rukavima, asimetričnim krojem i sitnim vezom zaziva romantični rock and roll stil, a naizgled beskonačni slojevi tila na haljini s korzetom ostavljaju dojam kao da je upravo kročila iz davnih vremena. Kolekciju upotpunjuju modni dodaci poput večernje torbice s aplikacijama i elegantnim cipelama s minimalnim potpeticama i izuzetno tankim remenčićima. Svi su modeli izrađeni od održivijih materijala.

H&M Conscious Exclusive

Kolekcija Conscious Exclusive za muškarce u proljetne krojeve unosi pravi stav. Naglašeno strukirani sako klasičnoga kroja drskim i dramatičnim čine resice sa stražnje strane oba rukava. Bijela košula bez ovratnika s leptir-mašnom elegantna je dok je zavezana, a razvezana djeluje dendijevski – savršeno se slaže s trodjelnim smokingom. Detalji su važni, poput staromodnih naramenica s gumbima na bijelim hlačama koje čine dio trodijelnog odijela ili ružičasti print s unutarnje strane smokinga. Kao i u ženskoj kolekciji, komadi su izrađeni od održivijih materijala u sklopu H&M-ove prakse odabira održivijih materijala za danas i sutra.

H&M Conscious Exclusive

Više fotografija ove kolekcije možete vidjeti u našem Izloogu.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 20.03.2013.