Završio 14. DFWZ

U znaku dobre mode završio je Dreft Fashion Week Zagreb
jesen-zima 2010./11.

© Marijana Žvan

Sinoćnji revijalni program Dreft Fashion Week-a Zagreb započeo je kao koncertni spektakl The Rodnik Band-a! Vjerojatno jedini dizajner i ujedno i glazbena zvijezde, Philip Colbert s kapom i sunčanim naočalama pretvorio je pistu u scenu glazbenog spota ili pozornicu koncertne dvorane. Sa svojom pratnjom na klavijaturama i bubnju, vladao je pistom za vrijeme cijelog catwalka. Ovaj modni koncept inspiriran je modernom umjetnošću, posebice djelima predstavnika pop art pokreta.

© Marijana Žvan

Tako su u manekenke prodefilirale u kreaciji koja imitira pop art simbol, poznatu limenku Campbell juhe ili u prepoznatljivim bojama grafike Marcela Duchampa. Jesu li atraktivniji bili modeli ili sam Colbert, bilo je to teško odlučiti. Jedinstvenu priliku da odjeću, koja se inače prodaje u ponajboljim modnim kućama kao što su Barneys, Jeffrey, Maxfield, Selfridges, Dover street market, Collette, Holt Renfrew i Villa Moda, kupe odmah iza revije, iskoristili su brojni ljubitelji mode i tako gotovo u cjelosti kupili kolekciju!

© Robert Ballon

Mlada uzdanica DFWZ-a Ines Zrnc Gregorina koja karijeru gradi i izvan Hrvatske predstavila se u potpunosti ručno šivanom kolekcijom. Oslikavanje, bojanje, izbjeljivanje, ukrašavanje resicama, zakovicama, šljokicama, kamenčićima i lančićima trajalo je mjesecima, a to je prepoznala i oduševljena publika. Zaštitno lice kolekcije u kojoj prevladava traper, pjevačica Žanamari Lalić nosila je reviju. Ova kao i neke njene prijašnje kolekcije mogu se kupiti u jučer otvorenom dućančiću Life is a Picnic, u prvom zagrebačkom shoping centru – Shoping centru Prečko. Posebno za otvorenje i sve uzvanike Žanamari Lalić upriličila je mini koncert uz pratnju akustične gitare.

© Marijana Žvan

Kolekciju izvan svake konkurencije pokazala je Milena Rogulj. Uzdahe divljenja izazvala je izrazito skulpturalna i volumenozna umjetnička kolekcija. Remek djela iz vune, kojima je pojedinačno posvetila čak i po mjesec dana čupkajući i šivaći, posvetila je svojoj sestri. U ulozi manekena među ostalim interesantnim ′manekenima' pojavio se i Lupino.

© Marijana Žvan

Marta Buzolić svoju viziju za odabrane na kratko preselila je u Dubai, Maldive, Sejšele... i osmislila ženstvene pripijene haljine koje se jednim potezom pretvaraju u kupaće kostime. Glavna zvijezda revije bila je pjevačica Natalie Peris.

Predstavnica etno stila Mina Petra pokazala kolekciju bogatu etno motivima, koja nakon Zagreba put nastavlja u Londonu, Milanu, New Yorku i Torontu. Kao manekenke reviju su nosile ugledne hrvatske gospođe iz javnog i kulturnog života kao što su Anita Malenica, Tamara Roglić, Dina Štern i druge.

© Marijana Žvan

Najprestižnija beogradska dizajnerica Nataša Šarić predstavila je svoju kolekciju 'In detail'. Strogi crni modeli stilististički upotpunjeni detaljima poput šešira i rukavica prolomili su pljesak podrške prepunom dvoranom. Kako bi crna kolekcija Nataše Šarić što dulje zadržala svoje intenzivne boju, sjaj i oblik, zainteresirao ju je Dreft black, kojeg je odlučila koristiti prvom prilikom.

Drugi dio otvorila je mlada i atraktivna pjevačica Iva Herceg otpjevavši svoju prvu pjesmu Neodoljiv.

© Marijana Žvan

Kolekcija jesen-zima 2010./11., koju je sinoć hrvatskoj publici predstavila Marina Prevolšek za svoju modnu marku Maion, premijerno je prikazana u Moskvi na Russian Fashion Weeku, uz direktan prijenos na World Fashion Chanelu. Poznata po izrazito ženstvenom i vrlo nosivom dizajnu i uspješno balansira između stroge konstrukcije i mekog pada tkanine koja prati siluetu. Sve manekenke koje su nosile reviju, već su naručile i po nekoliko haljina.

© Marijana Žvan

Kao finalni VIP Closing Show nastupio je Bodyamr, londonska modna marka koju potpisuje omanski dizajner Amr. Iz potpunog mraka, osvjetljene samo usmjerenim svjetlom topa manekenke su nosile iznimno pripijene svilene haljine i kombinezone koje inače na crvenom tepihu nose Beyonce, Mary J Blige, Whitney Huston, Cheryl Cole, Zoe Saldane i Nicole Scherzinger, Ella Macpherson, Michelle Rodrigues, Kylie Minogue, Madonna, Cindy Crawford, Katy Perry, Melanie Brown, Agnes i mnogi drugi. Većina žena koje su vidjele reviju poželjele su imati takve haljine, među njima prve su bile Iva Jerković i Snježana Mehun.

© Marijana Žvan

Na završnom Closing Desingners Party-ju u klubu Posh dodijeljene su modne nagrade. Svečanu dodjelu na terasi kluba Posh vodila je Iva Jerković, a laureatima je nagrade uručio VIP gost Amr - Bodyamr. Za najboljeg mladog dizajnera organizacijski team DFWZ-a je izabrao i Mandicom nagradio dizajnericu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zjenu Glamočanin. Za najbolju manekenku Dreft Fashion Weeka Zagreb odabrana je Iva Kastrapeli. I na kraju, Mandu za najboljeg dizajnera Dreft Fashion Week-a Zagreb za sezonu jesen-zima 2010./11. dobila je Marina Prevolšek. Svi nagrađeni dobili su vrijedne poklon pakete sponzora i pokrovitelja – DREFT-a, CHEVROLET-a, HOK-a, HOTELA JARUN, LIMONI - B MAKE UP-a, EXTRE, 24 SATA i dr.

Time je završio još jedan Dreft Fashion Week Zagreb, 14. zagrebački tjedan mode.

Kategorija: 
Modna fotografija

Objavljeno: 14.06.2010.