Canon EOS M

Canon je obogatio nagrađivanu liniju EOS novim modelom EOS M. Novi je model prvi fotoaparat s kompaktnim sustavom u Canonovoj povijesti, a osmišljen je za korisnike koji pomoću fotografije komuniciraju o svojim svakodnevnim strastima, bilo da je riječ o hrani, modi, kulturi, glazbi ili umjetnosti. Uz slikovnu obradu DSLR kvalitete, kreativne značajke i podršku za snimanje Full HD videozapisa u kompaktnom i jednostavnom kućištu, EOS M savršen je partner za svaku situaciju namijenjen novoj kategoriji entuzijasta koji povijest svog života pišu slikama, a pritom se ne smatraju nužno fotografima.

EOS M dostupan je u elegantnoj crnoj, sjajnoj bijeloj, otmjenoj srebrnoj i odvažno crvenoj boji, a predstavlja sažetak Canonova uglednog nasljeđa slikovne kvalitete iz serije EOS u elegantnom i kompaktnom dizajnu. Istodobno s fotoaparatom predstavljena su i dva nova objektiva, tanki model EF-M 22mm f/2 STM i model EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM sa standardnim zumom, te nova kompaktna bljeskalica iz serije EX Speedlite – Speedlite 90EX – koja nudi sve što je potrebno za svakodnevno snimanje slika koje nas ostavljaju bez daha. Korisnicima koji od svojih slika žele još više na raspolaganju je i Canonova bogata paleta objektiva EF, kompatibilna s modelom EOS M zahvaljujući novom navoju Mount Adapter EF-EOS M, koji tako nudi dodatnu kreativnu slobodu.

Kvaliteta Canonova DSLR-a

18-megapikselni hibridni APS-C CMOS senzor visoke razlučivosti na fotoaparatu EOS M omogućuje ispis omiljenih prizora u veličini postera ili pak obrezivanje slika radi postizanja maksimalnog dojma, bez obzira na to snimate li atmosferu u svom omiljenom klubu ili složeni bod na najnovijoj popularnoj torbici. Veliki senzor omogućuje i umjetničko zamućivanje pozadine radi dobivanja prekrasnih portreta ili pak upečatljivih snimaka u krupnom planu.
Zahvaljujući Canonovu procesoru DIGIC 5 boje pucaju od živosti, a koža izgleda prekrasno prirodno, dok superbrzi zatvarač omogućuje snimanje događaja koji se odvijaju u djeliću sekunde. I večernja atmosfera te zahtjevni noćni prizori snimaju se bez problema uz nevjerojatnu razinu pojedinosti zahvaljujući ugrađenom ISO rasponu od 100 – 12.800 (proširivom do 25.600).
Novi model odlikuje se i superbrzim i preciznim hibridnim sustavom automatskog fokusiranja koji omogućuje snimanje oštrih fotografija i videozapisa profesionalnog dojma, a time korisnicima nudi i sigurnost da će svaki trenutak zabilježiti baš kako treba.

Snimajte ono što vidite i jednostavno izrazite svoju kreativnu viziju

Svaki segment fotoaparata EOS M osmišljen je u cilju pojednostavnjivanja snimanja prekrasnih, kreativnih, visokokvalitetnih slika. Od prvog prevlačenja prstom preko jarko osvijetljenog, 7,7-centimetarskog (3,0-inčnog) dodirnog zaslona Clear View LCD II visoke razlučivosti EOS M daje vam upravo onoliko kontrole nad fotografijama koliko želite. Jednostavno odaberite različite načine snimanja i postavke putem zaslonskih ikona ili pak prilagodbu postavki fotoaparata u skladu s objektom i uvjetima snimanja prepustite značajci automatskog načina rada s pametnim prepoznavanjem prizora, a vi se usredotočite na kompoziciju i odabir savršenog trenutka za pritisak na gumb za otpuštanje zatvarača.
Korisnici fotoaparata EOS M mogu fotografirati s pouzdanjem koje im daje činjenica da iza njih stoji najsveobuhvatniji fotografski sustav na svijetu. Bez obzira na to želite li zabilježiti svaku pojedinost u krupnom planu ili pak zumirati i kadrirati objekt na velikoj udaljenosti, novi navoj Mount Adapter EF-EOS M omogućuje priključivanje bilo kojeg objektiva iz Canonove bogate linije EF te tako nudi fotografsku fleksibilnost.
Uz pomoć neke od Canonovih bljeskalica Speedlite možete se poigrati i kreativnim tehnikama osvjetljenja kako biste fotografije učinili još zanimljivijima. Tu je i mogućnost stvaranja jedinstvenih slika pomoću brojnih kreativnih filtara, kao što su efekt fotoaparata za igru, zrnati crno-bijeli efekt ili čak filtar kojim se oponaša izobličenje kakvo daje objektiv s efektom ribljeg oka. Filtre je moguće primijeniti prije snimanja fotografije te rezultat pretpregledati pomoću značajke Live View, što omogućuje eksperimentiranje s različitim efektima prije odabira idealnog načina obrade završne fotografije.
Značajke EOS Movie i Video Snapshot pretvaraju vas u filmaša
Kada situacija zahtijeva više od fotografije, EOS M omogućuje jednostavan prijelaz na snimanje Full HD videozapisa sa stereozvukom, uz vrhunske rezultate. Način rada Video Snapshot spašava prijatelje i članove obitelji od višesatnog gledanja kućnih videouradaka jer vas vodi kroz postupak stvaranja uzbudljivih videozapisa na samom fotoaparatu, a završni rezultat ostavlja dojam profesionalno obrađenog filmskog zapisa.

Bogatiji sustav EOS System uz namjensku dodatnu opremu

EOS M nije samo kompatibilan s Canonovim postojećim objektivima EF, dodatnom opremom i bljeskalicama Speedlite, već je uz njega predstavljena i vlastita individualizirana paleta kompaktne dodatne opreme. Dva nova objektiva EF-M omogućuju prenosivost i visoke performanse pri korištenju novog modela: objektiv EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM sa standardnim zumom i tanki objektiv EF-M 22mm f/2 STM. Oba se objektiva odlikuju novom tehnologijom koračnog motora, koja omogućuje iznimno glatke performanse automatskog fokusiranja, i preciznom Canonovom optikom, dok njihov kompaktan dizajn nudi savršene dimenzije za fotoaparat džepne veličine.
Uz EOS M kao standardna će se oprema isporučivati bljeskalica Speedlite 90EX. Ta lagana i iznimno kompaktna bljeskalica odlikuje se maksimalnom numeričkom snagom devet te podržava niz širokokutnih objektiva, što je čini idealnom višefunkcijskom bljeskalicom za svakodnevnu upotrebu. Funkcija bežične glavne jedinice omogućuje i bežično upravljanje većim brojem bljeskalica, pa tako naprednijim korisnicima omogućuje eksperimentiranje s brojnim kreativnim efektima osvjetljenja.

EOS M – najvažnije značajke
°    DSLR kvaliteta u kompaktnom kućištu
°    automatski način rada s pametnim prepoznavanjem prizora
°    svestranost zahvaljujući zamjenjivim objektivima
°    zamućenje pozadine radi jačeg dojma
°    jednostavan dodirni zaslon
°    atmosferične fotografije pri slabom osvjetljenju
°    Full-HD videozapisi s načinom rada Video Snapshot

Kategorija: 
Foto Uređaji

Objavljeno: 30.07.2012.